Si teniu guanys patrimonials

Analitzeu si podeu dur a terme abans de final d’any qualsevol operació que us permeti reduir la tributació.

Si heu venut cap bé durant l’any 2023 i heu obtingut un guany patrimonial, és possible que abans de final d’any pugueu fer alguna venda amb pèrdues i reduir la vostra tributació per IRPF: aquestes pèrdues es compensaran amb el guany i us estalviareu entre el 19 i el 28% de l’import que pugueu compensar.

Per exemple, si teniu accions que cotitzen en borsa i la seva cotització actual és inferior al que vau pagar per elles, la venda es traduirà en una pèrdua. I aquesta pèrdua té el següent tractament fiscal:

  • En primer lloc, es podrà compensar amb els guanys obtinguts durant l’exercici.
  • Si després de la compensació encara hi ha un saldo negatiu (perquè les pèrdues derivades de la venda de les accions són majors que els guanys de la venda d’altres béns), podeu compensar aquest saldo negatiu amb certes rendes positives d’estalvi fins al límit del 25% d’aquestes rendes positives.
  • I si després d’aquesta compensació encara hi ha saldo, podeu compensar aquest saldo negatiu en els quatre anys següents, en el mateix ordre.

 

Ara bé, perquè aquestes pèrdues siguin compensables en els termes assenyalats, no podreu comprar accions de la mateixa societat dins dels dos mesos anteriors o posteriors a la transmissió. Hisenda estableix aquesta precaució perquè no es realitzin vendes artificials amb l’única finalitat de compensar les pèrdues.

També és possible reduir la tributació futura en cas que tingueu pèrdues d’anys anteriors pendents de compensar. Si us trobeu en una situació com la indicada, els nostres professionals l’analitzaran i us recomanaran la millor alternativa per optimitzar el vostre IRPF.

Contáctenos

(+34) 972 77 46 39

Horario 10:00-19:00

Dirección Avenida Girona, nº 43, Bajos, 17130 L’Escala (Girona)

Email info@grauisern.cat